Tartu Loomemajanduskeskus
PRESSITEADE 11.12.2013

Sel aastal Tartu Loomemajanduskeskusega liitunud Toledo kirjastus andis välja oma esimese raamatu – kokaraamatu „Hispaania söögid Eesti köögis”, mille autorid on Eestis elavad hispaanlastest hobikokad Eneko Bolumburu, Rafael M. Calvo Díaz, Neftalí Peral, Miguel Villoslada.

Raamatus on kokkade lemmikuid kergetest toitudest keerukateni, krevettidest verivorstini ja Andaluusiast Baskimaani. Kõiki roogasid on autorid ise siinsetes tingimustes valmistanud, vajadusel retsepte pisut kohandades ja silmas pidades, et kõik koostisosad oleksid Eestis olemas.

Toledo kirjastuse üks asutajatest Maris Peebo sõnul tundus ettevõtmist väärt paluda neljal hispaanlasel, kelle maitsemeel on Eestis elatud aastate tõttu oliiviõli kõrval ära harjunud ka hapukoorega, valmistada möödunud suvel siinsete sõprade köökides Hispaania sööke ja need raamatuks kokku panna. „Loodame, et see kokaraamat paneb lugeja end tundma kõikvõimsa ja osavana, nagu on hea kokaraamatu kohus, ning mõõdukalt põnevil ja erutatuna, nagu on köögis tõeline hispaanlane,” lisas Peebo.

Raamatu esitlused toimuvad 13. detsembril kl 19 Tallinnas Hispaania Majas (Valli 4) ja 17. detsembril kl 19 Tartus Loomemajanduskeskuse saalis.

Toledo kirjastuse eesmärgiks on olla hispaaniakeelse kultuuriruumi parimaks vahendajaks Eesti lugeja jaoks.